Registriraj se!

Novosti

1
ZAKLJUČNI INTOSOMETHING V K4: ANJA SCHNEIDER & SEBO K

Ekipa Intosomething bo letošnjo serijo svojih dogodkov v Klubu K4 v petek, 15. maja, zaključila v velikem slogu, saj bodo v Ljubljano pripeljali Anjo Schneider, eno najpomembnejših in najbolj spoštovanih didžejk na svetu, ustanoviteljico založbe Mobilee in nasploh zelo vsestransko damo elektronike z brezhibnim glasbenim okusom, katere pojava in persona na ljudi delujeta kot magnet. Pridružil se ji bo založbeni kolega Sebo K, ki je v zadnjem času, prav s pomočjo Anje in njene založbe, postal neustavljiva sila na področju elektronske plesne glasbe, čeprav je na sceni prisoten že od zgodnjih 90-ih.

anja Anja Schneider je svojo pot začela kot producentka na znamenitem KissFM radiu in Fritz radiu, pozornost širše javnosti pa je zbudila s svojo zdaj že legendarno oddajo Dance Under the Blue Moon, čemur je sledil bliskovit vzpon med najbolj cenjene in zaželene ustvarjalce tech-house in minimal elektronske glasbe. Anjo odlikuje redka kombinacija naravnega talenta, izredne delavnosti in očarljive osebnosti, zaradi katere se zanjo kot didžejko grebejo na vseh koncih sveta. Redna gostja je v klubih, kot so Fabric, Fuse, Rex in Goa Madrid, kot rezidenčna didžejka pa je "doma" v berlinskih klubih Watergate ter Weekend.
Read more
2
Elyksir Retrospective: TRANCE ANTHEMS OF THE DECADE 00/09

Elyksir, glasbenik, didžej, promotor in prvo ime slovenske trance scene bo 16. maja v InBoxu pripravil posebno glasbeno retrospektivo. V eni noči bo odvrtel vse trance himne tretjega tisočletja, kar bo izvrsten uvod v junijski obračun z Langejem v čast 10-letnice organizacije DrogArt (6/6 v InBoxu). Pred njegovim velikim večerom smo preverili utrip domače trance scene in obrisali prah z arhivskih spominov.

elyksir Kakšen je pogled na sceno z današnje perspektive v primerjavi z začetki. Kaj se je tehnično, glasbeno, organizacijsko v vseh teh letih zate najbolj spremenilo?
Verjetno največja sprememba je v sami glasbi. Pred desetimi leti se je celoten trance delil na dva pola: angleško progresivo ter nizozemski epski trance. Skozi leta se je pod vplivom drugih zvrsti in trendov pojavil še techtrance, electro-trance in v zadnjih dveh letih še minimal trance oz. neotrance, kar priča da je glasba živa in ne stagnira. Tehnično je seveda glavna sprememba prehod iz analognih gramofonov na CD-predvajalnike ter software, kar je prineslo tako pozitivne kot tudi negativne stvari. Iz organizacijske plati se je največ spremenilo pri sami promociji. S pojavom spletnih skupnosti je internet verjetno najbolj učinkovito promocijsko orodje.
Read more
3
Pripravite se na spektakel - v Ljubljano prihaja Tiesto!

Na Gospodarskem razstavišču se bo 24. junija zgodil velik spektakel. V Ljubljano namreč prihaja eden najbolj vplivih DJ-jev na planetu - Tiësto.

tiesto Gre za tehnično enega najbolj zahtevnih, najdražjih in razvajenih izvajalcev na svetu, vendar je edini, ki mu pred svoje ime ni več potrebno postaviti predznaka DJ, saj je svojo kariero zaznamoval s številnimi mejnimi dosežki.
Read more