Registriraj se!

Novosti

1
Tiesto z zasebnim letalom iz Ibize v Ljubljano!

Tiesto se bo v Ljubljano 24. junija pripeljal naravnost iz Ibize, kjer ima že drugo leto zapored v klubu Privilege rezervirane ponedeljkove večere. Obljublja, da bo prišel na Gospodarsko razstavišče poln energije in napoveduje spektakel.

tiesto Ljubljenec množic, ki je znan po svojih megalomanskih nastopih, tudi v Sloveniji ne bo naredil izjeme. V Ljubljani bo nastopil z Unlimited production ekipo, ki bo poskrbela, da se bo Gospodarsko razstavišče za eno noč spremenilo v najbolj vroče središče dogajanja v mestu. Dvorano bodo namreč okupirali z 180.000W LAcoustics zvočne moči, 100 robotoriziranimi svetlobnimi lučmi, 90m2 površin LED zaslonov ter posebnimi efekti z vizualizacijami.
Read more
2
ZAKLJUČNI INTOSOMETHING V K4: ANJA SCHNEIDER & SEBO K

Ekipa Intosomething bo letošnjo serijo svojih dogodkov v Klubu K4 v petek, 15. maja, zaključila v velikem slogu, saj bodo v Ljubljano pripeljali Anjo Schneider, eno najpomembnejših in najbolj spoštovanih didžejk na svetu, ustanoviteljico založbe Mobilee in nasploh zelo vsestransko damo elektronike z brezhibnim glasbenim okusom, katere pojava in persona na ljudi delujeta kot magnet. Pridružil se ji bo založbeni kolega Sebo K, ki je v zadnjem času, prav s pomočjo Anje in njene založbe, postal neustavljiva sila na področju elektronske plesne glasbe, čeprav je na sceni prisoten že od zgodnjih 90-ih.

anja Anja Schneider je svojo pot začela kot producentka na znamenitem KissFM radiu in Fritz radiu, pozornost širše javnosti pa je zbudila s svojo zdaj že legendarno oddajo Dance Under the Blue Moon, čemur je sledil bliskovit vzpon med najbolj cenjene in zaželene ustvarjalce tech-house in minimal elektronske glasbe. Anjo odlikuje redka kombinacija naravnega talenta, izredne delavnosti in očarljive osebnosti, zaradi katere se zanjo kot didžejko grebejo na vseh koncih sveta. Redna gostja je v klubih, kot so Fabric, Fuse, Rex in Goa Madrid, kot rezidenčna didžejka pa je "doma" v berlinskih klubih Watergate ter Weekend.
Read more
3
Elyksir Retrospective: TRANCE ANTHEMS OF THE DECADE 00/09

Elyksir, glasbenik, didžej, promotor in prvo ime slovenske trance scene bo 16. maja v InBoxu pripravil posebno glasbeno retrospektivo. V eni noči bo odvrtel vse trance himne tretjega tisočletja, kar bo izvrsten uvod v junijski obračun z Langejem v čast 10-letnice organizacije DrogArt (6/6 v InBoxu). Pred njegovim velikim večerom smo preverili utrip domače trance scene in obrisali prah z arhivskih spominov.

elyksir Kakšen je pogled na sceno z današnje perspektive v primerjavi z začetki. Kaj se je tehnično, glasbeno, organizacijsko v vseh teh letih zate najbolj spremenilo?
Verjetno največja sprememba je v sami glasbi. Pred desetimi leti se je celoten trance delil na dva pola: angleško progresivo ter nizozemski epski trance. Skozi leta se je pod vplivom drugih zvrsti in trendov pojavil še techtrance, electro-trance in v zadnjih dveh letih še minimal trance oz. neotrance, kar priča da je glasba živa in ne stagnira. Tehnično je seveda glavna sprememba prehod iz analognih gramofonov na CD-predvajalnike ter software, kar je prineslo tako pozitivne kot tudi negativne stvari. Iz organizacijske plati se je največ spremenilo pri sami promociji. S pojavom spletnih skupnosti je internet verjetno najbolj učinkovito promocijsko orodje.
Read more