Registriraj se!

Novosti

1
Elyksir Retrospective: TRANCE ANTHEMS OF THE DECADE 00/09

Elyksir, glasbenik, didžej, promotor in prvo ime slovenske trance scene bo 16. maja v InBoxu pripravil posebno glasbeno retrospektivo. V eni noči bo odvrtel vse trance himne tretjega tisočletja, kar bo izvrsten uvod v junijski obračun z Langejem v čast 10-letnice organizacije DrogArt (6/6 v InBoxu). Pred njegovim velikim večerom smo preverili utrip domače trance scene in obrisali prah z arhivskih spominov.

elyksir Kakšen je pogled na sceno z današnje perspektive v primerjavi z začetki. Kaj se je tehnično, glasbeno, organizacijsko v vseh teh letih zate najbolj spremenilo?
Verjetno največja sprememba je v sami glasbi. Pred desetimi leti se je celoten trance delil na dva pola: angleško progresivo ter nizozemski epski trance. Skozi leta se je pod vplivom drugih zvrsti in trendov pojavil še techtrance, electro-trance in v zadnjih dveh letih še minimal trance oz. neotrance, kar priča da je glasba živa in ne stagnira. Tehnično je seveda glavna sprememba prehod iz analognih gramofonov na CD-predvajalnike ter software, kar je prineslo tako pozitivne kot tudi negativne stvari. Iz organizacijske plati se je največ spremenilo pri sami promociji. S pojavom spletnih skupnosti je internet verjetno najbolj učinkovito promocijsko orodje.
Read more
2
Pripravite se na spektakel - v Ljubljano prihaja Tiesto!

Na Gospodarskem razstavišču se bo 24. junija zgodil velik spektakel. V Ljubljano namreč prihaja eden najbolj vplivih DJ-jev na planetu - Tiësto.

tiesto Gre za tehnično enega najbolj zahtevnih, najdražjih in razvajenih izvajalcev na svetu, vendar je edini, ki mu pred svoje ime ni več potrebno postaviti predznaka DJ, saj je svojo kariero zaznamoval s številnimi mejnimi dosežki.
Read more
3
Natečaj za kompilacijo PAPAYA DAY&NIGHT vol.5 za glasbene producente

Klub Papaya razpisuje natečaj za glasbene producente. Pošlji tudi ti svojo skladbo in si pribori mesto na novi ekskluzivni glasbeni kompilaciji Papaya Day & Night vol. 5.

contest Svetovni trendi kažejo, da znani klubi in glasbeniki sodelujejo tudi pri izdaji glasbenih kompilacij. Glasba je namreč tista, ki sproži dobro zabavo, in če k temu dodamo še dober klub ter njegovo lokacijo dobimo idealno kombinacijo.
Dobro znana glasbena kompilacija Café del Mar je v preteklem letu doživela že svojo 30. izdajo, prav tako pa je Café del Mar že več kot deset let popularno mesto v San Antoniju na Ibizi. Drugi tak primer predstavlja Budha bar kompilacija in istoimenski bar v Parizu, ki je že nekaj časa bolj obiskan kot nekateri pariški muzeji.
Read more