Klub K4: 31. sezono odpirajo MARKO NASTIĆ, vroča rezidentka BBC Radio 1 JAYDA G ter razstava Format 30K4

Zadnji avgustovski vikend spet odpira vrata najglasnejša ljubljanska klet.

V soboto bo Ljubljano razplesala kanadska disko kraljica in ekologinja Jayda G, petkovo nočno izmeno festivala #FUKSi pa bo vodil Marko Nastić. Restart bodo popestrili tudi razstava dizajna Format 30K4, Gramatikov after in še kar nekaj svežih gostov evropskega dometa.

K4 Opening: Jayda G (sobota, 31/8)
S funkom in soulom prepojeni disko doživlja nov preporod, najbolj vznemirljivo ime te scene pa je JAYDA G. Didžejka, ki razgibava trendovska zbirališča glasbenih sladokuscev, kot so londonski Printworks, berlinski Panoramabar, Warehouse Project in festival Dekmantel, je spomladi izdala album 'Significant Changes', v poletje skočila kot nova rezidentka BBC Radia 1, njena moč pa stoji na nalezljivi energiji in glasbi, v kateri se srečujejo ritem mašine, organski inštrumenti, izbrani vokali, vintidž funk in stare house čikaške šole.

Festival Urbane Kulture After ft. Marko Nastić (petek, 30/8)
MARKO NASTIĆ ne potrebuje posebne predstavitve pa vendar: rezident festivala Exit in eden od pionirjev regionalne elektronike, ki je sceno kultiviral tudi kot del kolektiva Teenage Techno Punks (še Dejan Miličević in Miloš Pavlović), promo tima Teška mašinerija, založb Recycled Loops in Recon Warriors, je zimzeleni favorit slovenskih plesalcev. Krotilec tehna, housa in minimala zadnje čase promovira tudi znamko Easy Tiger, ki je danes prerasla v založbo. Ob boku mu bo stal dolgoletni prijatel Djunior, v baru pa bosta za ravnotežje skrbela šef kolektiva SOLVD, Alex Ranerro, ter nadebudna Izza.


Komentarji novice