Registriraj se!
Novi nastopajoči na festivalu Sziget!

Peti največji festival na svetu izreka dobrodošlico tudi novim nastopajočim: James Blake, Franz Ferdinand, Tove Lo, Years & Years, Richie Hawtin, IAMDDB, Razorlight, Yeasayer in drugi.

Post Malone se pridružuje predhodno najavljenim izvajalcem: Ed Sheeran, Florence + The Machine, Foo Fighters, Twenty One Pilots, The 1975 in Martin Garrix kot del ogromnega repertoarja globalnih imen na Headline listi!
Nove današnje najave, vsebujejo ene izmed najbolj vznemirljivih imen že uveljavljenih glasbenikov, ter tudi nekaj svežih imen ki se na sceni šele uveljavljajo. Eden izmed njih je Masego, Jazz glasbenik, ki se rad poigrava z različnimi glasbenimi žanri, sledijo mu prodorni teenage indie-soul band Yellow Days, francoska pop pevka Jain (v njenih pesmih se čuti tudi Arabski in Afriški pridih), potem je tu še Xavier Rudd - tekstopisec in pevec, ki med drugim igra več inštrumentov ter dva predstavnika politične reggae scene Protoje & The Indiggnation!

 

Enodnevne, trodnevne, petdnevne in sedem-dnevne vstopnice in namestitvene ponudbe za Sziget 2019 so že v prodaji! za več informacij, kliknite na szigetfestival.com

 

23-letni Post Malone je eden izmed najbolj prepoznavnih in uspešnih rap glasbenikov v zgodovini. Njegov album Stoney, ki je izšel leta 2016 je porušil 34-letni rekord Michaela Jacksona, za največ tednov predvajan album na Billboard lestvici Top R&B and Hip-Hop albumov, kjer je dotlej zasedal prvo mesto album Thriller, prej omenjenega MJ-a. Malone-ov unikaten glasbeni stil ki združuje country, grunge, R&B in hip-hop, mu je prislužil štiri Grammy nominacije v letu 2019!

 

Pestremu repertoarju nastopajočih pa se z novim albumom pridružuje še en Grammy nominiranec, multi-instrumentalist, pevec in producent, neverjetni James Blake. Z dvema albumoma, načrtovanima za letošnje leto, se na madžarske odre prvič po letu 2013 vračajo tudi post-punk ikone Franz Ferdinand, medtem ko Britanska synth-pop powerhouse skupina Years & Years, obljublja da bo celotno publiko dvignila na noge! :) 

 

Glavni spektakel festivala pa bo Grammy nominiranka, švedska grunge-pop superzvezda Tove Lo. Nove najave za Sziget 2019, vsebujejo tudi imena kot so techno legenda Richie Hawtin iz Detroita, indie-rock veterani Razorlight, mednarodni plesni vokalist Elderbrook, experimental rockerji Yeasayer in Son Lux, prodorni rapper in pevec IAMDDB iz Manchestera, nemški synth-pop virtuoz Roosevelt, in še mnogi drugi.

 

Skozi leta je Sziget gostil nekatera izmed najbolj prestižnih imen v svetu glasbe. Med drugim so to David Bowie, Oasis, The Stone Roses, Iggy Pop, Radiohead, Arctic Monkeys, Sex Pistols, Dua Lipa in Kendrick Lamar.

Sziget združuje program svetovne glasbe, gledališča, kabareta, instalacij, performansov in umetnosti. Postavljen je v osrčje Budimpešte na idiličen otoček Óbuda, ki se ga je prijelo tudi ime "Otok svobode" (The Island of freedom). Festivala se vsako leto udeležijo obiskovalci iz več kot 100 držav po vsem svetu. Posvečen je sprejemanju raznolikosti kot del gibanja "Love Revolution". Uporablja moč celotne skupnosti, da bi v srca Budimpešte in celega sveta vnesel vrednote kot so ljubezen, sprejemanje, toleranca in svoboda. S pripravami v polnem teku za naslednji Avgust, je Sziget že 27-to leto zapored pripravljen da nam servira največji in najboljši festival do sedaj! :) 

 

Sziget se vrača v 2019 med 7. - 13. Avgustom. Tridnevne vstopnice so že v prodaji za 199 €, s povišanimi cenami vozovnic po 7. marcu. Za več podrobnosti kliknite na szigetfestival.com.   

 

NOVI NASTOPAJOČI

Post Malone / Franz Ferdinand / James Blake / Years & Years / Tove Lo / Razorlight / Son Lux / Richie Hawtin / Jain / Yeasayer / Yellow Days / Tove Styrke / Masego / IAMDDB / Protoje & The Indiggnation / Xavier Rudd / Wanda / W&W / Vini Vici / Carnage / Sigala / Hucci / Elderbrook / Roosevelt / Anna of The North / Fakear / Valeras / Welshly Arms   

 

ŽE POTRJENI

Foo Fighters / Ed Sheeran / Florence + The Machine / Twenty One Pilots / The 1975 / Martin Garrix / Richard Ashcroft / Catfish & The Bottlemen / Kodaline / Chvrches / Jungle / The Blaze / Maribou State / IDLES / Parcels / Superorganism / Pale Waves / Boy Pablo / Frank Turner & The Sleeping Souls / Alma / Gang Of Youths / Of Mice & Men / Frank Carter & The Rattlesnakes / Yungblud / Tamino

 

#sziget 

szigetfestival.com 


Videoposnetki
Komentarji novice