Registriraj se!
KLUB K4 GOSTIL PRVI SLO MIX NA RESIDENT ADVISOR

Nightwave, slovenska didžejka, ki osvaja svetovno elektronsko podzemlje iz Glasgowa, se kot prva Slovenka predstavlja na vodilnem globalnem mediju za elektronsko glasbo, s podcastom, ki ga je posnela v Klubu K4. - Štirka odpira jubilejno 30. sezono 14/9 z Lukom Vibertom, sodelavcem ikonične založbe Warp.

Legendarna Štirka, ki že vse od leta 1989 širi alternativne vibracije po domačem regionalnem in evropskem podzemlju, je v zadnjem času izvedla kar nekaj 'prvih', ki jo, skupaj s Slovenijo, utrjujejo na mednarodnem glasbenem prizorišču: gostila je prvi in doselj edini slovenski Boiler Room, prvi Hospitality Slovenia, prvi globani prenos Umekove Zete Reticule ... ter mnoge premiere domačih in tujih ustvarjalcev, ki že in še bodo narekovali trende v globalni avantgardi.

Za uverturo v jubilejno 30. sezono se je Štirki poklonila tudi Maja Medvešek, ki pod imenom Nightwave že nekaj let uspešno osvaja mednarodno alternativno sceno iz Glasgowa, tudi s podporo vplivnega BBC Radio 1. Na Resident Advisorju, osrednjem stičišču ljubiteljev elektronike in enem najvplivnejših glasbenih medijev sploh, se predstavlja s setom, ki ga je posnela v enem njenih najljubših klubov. »Miks je nastal v Klubu K4, med obiskom mojega domačega mesta. K4 je eden ena najstarejših vodilnih elektronskih glasbenih inštitucij v Sloveniji in prvi klub, ki sem ga obiskala, zato ima posebno mesto v mojem srcu,« je povedala v spremljajočem intervjuju, v katerem je bralcem obisk kluba tudi priporočila. Miksu lahko prisluhnete tukaj:

RESIDENT ADVISOR Podcast: Nightwave
www.residentadvisor.net/podcast-episode.aspx?id=638

SEPTEMBER V KLUBU K4
www.facebook.com/pg/klubk4/events/?ref=page_internal

Pe, 31/08 - UVK4: Nitz, Kosta, Lavka
So, 01/09 - UVK4: Zergon, Dipsas                   
Pe, 07/09 - UVK4: Symann, Softskinson, Moare
So, 08/09 - UVK4 x 56315:ascent: Spejs kolektiv
Pe, 14/09 - K4 30th SEASON OPENING: LUKE VIBERT (Warp, Planet Mu)
So, 15/09 - OLDIES GOLDIES TECHNO: Alenia, Dojaja, Organon idr.
Pe, 21/09 - K4DNB Opening: DJ SMOOTH (RAM, Viper, Get Hype)
Se, 22/09 – TEMNICA: Mind Machines live!, Marta idr.
Pe, 28/09 – SOLVD: ALEX.DO (Dystopian, Innervisions)
So, 29/09 - Just a Dance   


Slike
Komentarji novice