Registriraj se!
PRVI DAN STELLARBEAT FESTIVALA MINIL V RITMIH HOUSA IN TECHNA

MARIBOR, 23. junij 2018 – StellarBeat Music Festival se je po uspešni prvi misiji ponovno vrnil tja kjer se je vse začelo. Jezero Rogoza je prvi dan gostilo 12 umetnikov iz 5 držav, med njimi legendarnega Davida Moralesa. Otvoritev novega Undetected odra je privabila ljubitelje techna, v noč pa jih je popeljala hrvaška techno zvezdnica Insolate. Kljub nič kaj poletnemu vremenu so obiskovalci napolnili glasbeno areno.

Včeraj, 22. junija, se je akumulacijsko jezero Rogoza spremenilo v areno glasbenega popotovanja. Že drugo leto zapored, letos z dnevom več, se je tako pričel glasbeni festival, ki tudi letos ponuja kvalitetno elektronsko glasbo z izjemnimi vizualnimi učinki. Na največji elektronski oder v Sloveniji, je pred več tisoč glavo množico stopil legenda elektronske glasbe, z grammijem nagrajeni David Morales. Njegov prepoznavni zvok, ki ga izpopolnjuje že štiri desetletja je, dodobra ogrel množico pod odrom, kot pokušino pa jim je predstavil tudi svoj nov projekt DIRIDIM.

V Stellar Areni je nastopila še ena starosta elektronske glasbe, katerega kariera se je pričela prav Sloveniji, Italijan Paolo Barbato, ki že več kot trideset let stoji za svojo mešalno mizo in občinstvu predaja izjemne sete.

Več tisoč glava množica iz Slovenije in tujine je poskrbela, da je bilo začutiti festivalsko vzdušje od začetka do konca, saj jih ni ustavilo niti slabše vreme, ki je postreglo z nekoliko hladnejšimi temperaturami.

Nov oder s temnejšim zvokom in žensko postavo
Včeraj je festival otvoril tudi novi oder, Undetected Stage, ki je gostil zvezde techno scene iz Slovenije, Hrvaške in Rusije. Organizatorji so tako poskrbeli tudi za ljubitelje hitrejših in temnejših zvokov. Posebnost lineupa so predstavljale tudi tri izjemno močne ženske predstavnice techno scene. Na neodkritem odru so se poleg ostalih občinstvu predstavile Insolate, ter domači Tea Vuckovic in Glia.

Na Undetected odru so obiskovalci pričakali sončni vzhod ter se počasi odpravljali proti plaži, ki je nato prevzela vlogo glavnega prizorišča. Na plaži se bodo lahko obiskovalci v soboto, 23. in nedeljo 24. junija, pomerili v raznih igrah na vodi in na plaži ter se potegovali za izjemne nagrade partnerjev festivala. Možno je tudi brezplačno SUP-ati na vodi ali se naučiti prvih zavojev s surfom na akumulacijskem jezeru. Še vedno pa nas čakata dva pestra večera, kjer ne smete zamuditi mojstra poletnih hitov Sigale in vsestranskega Timmy Trumpeta.

Zadnje vstopnice in brezplačen prevoz so na voljo
Zadnje vstopnice se še zmeraj lahko kupijo na vhodu na festival (enodnevna 15 €, VIP 50 €, kamping 5€). Brezplačen avtobusni prevoz pa vozi vsako večer na Rogozo in vsako jutro nazaj proti Mariboru. Za več informacij pa obiščite njihovo spletno stran www.stellarbeat.si.
 


Komentarji novice