Registriraj se!
PLESNI SPOPADI ZA 1.000€ *KUCHA CHASTI *URBANI OKUSI IZMENJAVA OBLAČIL IN IDEJ * ARTISH DELAVNICE * ZELENI OTOKI ...

Čez dva tedna (15. in 16. Junija) bo Festivala urbane kulture Slovenija - #FUKSi 2018, v Tobačna mestu v Ljubljani gostil glasbenike, kot so Umek, Morcheeba, Ten Walls, Matter, Sladica in Mike Vale.

A #FUKSi ni le muzika, ampak bo ponudil celo paleto ustvarjalnih, gurmanski, športnih, okoljsko in družbeno odgovornih vsebin. Popoldanski del festivala je brezplačen in primeren za obiskovalce vseh starosti, to pa je le izbor vsebin.

PLESNO GNEZDO: Hip Hop in Breakdance Delavnice + Battli
Samson, naš hip hop pionir, učitelj ter večkratni državni, evropski in svetovni prvak v hip hopu, electric boogieju ter breakdancu bo v petek gostil hip hop delavnico, v soboto pa boste lahko brejkali z aktuanim  svetovnim prvakom Tilenom Grašičem. V soboto pa se lahko pomerite tudi v hip hop in breakdance battlih z nagradnim skladom 1.000 eur. Prijave za tekmovanje do 15. junija, muziko vrti DJ Niko Nixon Komac

ARTISH: Mesto ustvarjalcev + Delavnice
Priljbljeni sejem ustvarjacev in občudovalcev malih umetnin, kjer vas tudi poučijo o vaši najljubši tehniki ustvarjanja bodo dopolnile delavnice za male in velike otroke.

IZMENJEVALNICA OBLAČIL, DODATKOV IN IDEJ
V izmenjevalnici oblačil, modnih dodatkov in idej vas bo preoblekla ter stilsko preoblikovala ekipa Swap je Top. Prinesi do 5 kosov stilskih oblačil, ki ti že predolgo tičijo v omari, izkusi lepoto izmenjave in se preobrazi v zeleno urbano divo.

KUCHA CHASTI: Dobrodelna Gurmanska Pobuda
Projekt za socialno ogrožene ljudi in žrtve naravnih nesreč vodita Inštitut S.U.R.F. in organizacija Food For Life Global. Postapokaliptični kuharji bodo kuhali z zavrženo hrano, vi pa cmokali v ritmih festivalske glasbe. Za vsak prigrizek lahko donirate par cekinov, mi pa bomo poskrbeli, da bodo brezplačni topli obroki prišli v prave roke. Cilj pobude je razdeliti 200 obrokov dnevno socialno ogroženim v lokalnem okolju.

ZELENI OTOČKI: Zero Waste, Očistimo Slovenijo, Refuse the Straw ...
Ekologi brez meja bodo predstavili življenje brez odpadkov in projekt Očistimo Slovenijo. Pridružujemo se pobudi Refuse the Straw: hvala, ker ne boste uporabljali plastičnih slamic ter nam pomagali ohraniti Tobačno, Ljubljano in planet čist. Poskrbeli bomo tudi, da boste z lahkoto ločevali odpadke in da bo teh čim manj.

GURMANSKI IZBOR
Na festivalu bodo za okusne grižljaje in vitamine skrbeli tudi KUCHA (inovativne gurmanske kreacije iz sezonskih in lokalnih surovin), GREEN REPUBLIC (naravni proteinski burgerji, energy smoothieji in raw tortice), LARS & SVEN FOOD TRUCK (burgerji, krompirček in fingersi, ustvarjeni iz lokalnega mesa ter sveže zelenjave), MAJMUN (šašlik: jed iz raufnka, meso pečeno na sabljah in zelenjava v tankem kruhu) ter HOTEL PARK LJUBJANA (indijski street food chefa Zie).

Organizator Festivala urbane kulture Slovenija je Collegium Mondial Travel. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Komentarji novice