Registriraj se!
ŠTIRKA POVEZUJE NA DAN MLADOSTI

Mini festival s sejmom vinilov, odprtimi gramofoni, druženjem in pogovorom z ustvarajalci scene ter ikoničnim programom ob 28. rojstnem dnevu Kluba K4, ko se na mesto zločina po desetletju (z glasbeno poslastico) vrača tudi Umek.

Klub K4 pripravlja za 28. obletnico - vrata je, potem, ko so ga nekaj časa skvotali alternativci, odprl 25. maja leta 1989 - razgiban celodnevni program, ki bo povezal več generacij ustvarjalcev s Kersnikove 4. Popoldan bodo na ploščadi pred klubom sejem vinilov, odprti gramofoni, druženje in pogovor z ustvarjalci scene, zvečer pa se v glavno areno se po desetletju vrača Umek, ki se bo predstavil z doslej najdaljšo, štiriurno, izvedbo projekta Zeta Reticula.

Prvi nastop jeseni leta 2015 v Centralni postaji je zaradi blokade Trubarjeve ulice s strani zagretih fenov prekinila policija, lani pa je Uroš kot poseben gost Dava Clarka nastopil na Amsterdam Dance Eventu. »Po desetletju mirovanja sem ta legendarni projekt odmrznil, ko sem spet začel brskati po sintih in analognih zvokih, je pa to nekaj, kar delam za dušo, čisto spontano,« je o svojem 'otroku ljubezni' na druženju z novinarji povedal mojster, ki bo v torek praznoval tudi svoj rojstni dan.

Zeta Reticula live from Melkweg, ADE, Amsterdam
https://soundcloud.com/electrix-records/electrix-podcast-008-zeta-reticulaumek-live-melkweg-nl-electro-dj-set

V areni ga bo spremljal prijatelj, ki mu je v začetnih letih ustvarjanja prodal kup opreme in ga naučil številnih studijskih trikov, Gregor Zemljič (Random Logic), malo plesišče pa bodo okupirale legende: Urošev mentor in prvi didžej kluba K4, Aldo Ivančič (Borghesia), Primož Pečovnik aka P-Twin, ki je sceno v pionirskih letih zaznamoval kot založnik (Matrix Music) in novinar, Dojaja (Consumer Recreation, Astrodisco) in Octex (rx:tx).

Dnevni program je brezplačen, vstopnice za zabavo, ki se začne ob 22h (Umek že od 23h) pa so na voljo tudi v predprodaji na Eventimu.


Komentarji novice